menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Project Grenzeloos is genomineerd voor een Gouden Prokkel

Marcel Voorthuijsen | 20 september 2023

Een Gouden Prokkel is een waardering voor de meest bijzondere en inspirerende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking.

“Aanstaande vrijdag belooft een heel spannende dag te worden. We vertrekken al vroeg met z’n vieren naar Utrecht, waar de Gouden Prokkel wordt uitgereikt. De kunstenaars Nanne Sclubebir en Michel van Nispen, cliënten van De Zijlen, gaan mee.”, aldus Ada Tolboom, cultuurcoach Sociaal Domein bij IVAK, dé culturele netwerkorganisatie in gemeente Eemsdelta. “We hopen natuurlijk met deze Gouden Prokkel thuis te komen.”

Grenzeloos is een gezamenlijk project van de organisaties De Zijlen, Cosis, ‘s Heeren Loo en IVAK. Afgelopen mei 2023 hebben zij samen met de organisatie van het festival Terug naar het begin een expositie georganiseerd onder deze naam. De duizenden bezoekers van het festival hebben toen kennisgemaakt met dit project, de kunstenaars en hun werk. “We hebben gewerkt met het motto: ‘kunst kent geen beperkingen, maar zet mensen juist in hun oneindige kracht’. En dat is precies waar het om gaat. Iedereen wil graag zijn passie uitvoeren, of het nu gaat om voetballen, ballet of schilderen. Iedereen verdient die mogelijkheid, om jezelf verder te ontwikkelen, samen met anderen en nieuwe dingen te leren. Binnen het festival Terug naar het begin hebben we hiervoor een prachtig en uniek podium gevonden”, vult Tolboom aan.

Vrijdag 22 september 2023 weten ze of er een Gouden Prokkel meegaat naar gemeente Eemsdelta.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play