menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Project Snel Internet Groningen stilgelegd

Marcel Voorthuijsen | 13 oktober 2022

Na vier jaar is het project Snel Internet Groningen van Rodin Broadband Groningen stilgelegd. Het bedrijf zou inwoners van de buitengebieden van Groningen voorzien van snel internet, waaronder het aardbevingsgebied. Dit zou gebeuren via een straalverbinding of met glasvezel.

Hoewel al meerder huishouden van snel internet gebruik kunnen maken, heeft het bedrijf te maken gehad met verschillende tegenslagen. Zo kwam men tijdens graafwerkzaamheden meer puin tegen dan verwacht, heeft de coronapandemie invloed gehad op de werkzaamheden en zijn inflatie en prijsstijgingen mede oorzaak van het onderbreken van het project.

In een reactie laat Rodin Broadband weten: ‘Meer en meer mensen willen een vaste en duurdere glasvezelverbinding. Hierin worden toezeggingen aan bewoners gedaan door de Provincie en lokale overheden, zonder dit met ons te overleggen. Dit creëert onduidelijkheid bij de bewoners, daarnaast kunnen de hogere kosten hiervan niet door het project gedragen worden.

Het bedrijf laat weten dat het project Snel Internet Groningen per direct tijdelijk is stilgelegd. Zij zijn in gesprek met de Provincie over een haalbare afronding van het project.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play