menu Home chevron_right
Agenda Tips

Provinciale aftrap 80 jaar vrijheid in Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 29 maart 2024

Appingedam viert als eerste in 2025 ’80 Jaar Vrijheid’. Op 14 februari komt er in de kerk Nicolaï een grote bijeenkomst, waar in elk geval een gerenommeerde spreker zijn of haar verhaal zal doen over vrijheid.

Er worden in Appingedam vanaf die 14de februari tot en met 5 mei diverse activiteiten georganiseerd, die verband houden met het thema ’80 Jaar Vrijheid’. Het is in 2025 80 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitsers. Appingedam haakt daarop in met het motto ‘als laatste gebied in Groningen bevrijd, als eerste vieren we de vrijheid’.

Er is een uitgebreid programma, waarbij scholen, musea en alle inwoners (ook medelanders) betrokken worden. Appingedam wordt de stad van discussie over vrijheid, zo wil het organisatiecomité dat vooral uit leden van ‘Verhalen in  De Nicolaï’ bestaat.

Naast de aftrap komen er onder meer exposities over de bevrijding en vrijheidsinterpretaties van scholieren, er komt een vrijheidsontbijt en er zal muziek zijn. Daarnaast hoopt de organisatie een project met vrijheidscitaten in het centrum op te zetten.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play