menu Home chevron_right
Eemsdelta

Provincie en Groningen Seaports houden doorstart PMC bovenwater

Marcel Voorthuijsen | 12 juli 2023

Een hoge energieprijs en minder aanvoer van vervuild staalschroot bracht het Delfzijlsterbedrijf Purified Metal Company (PMC) in de problemen. Het bedrijf dat in 2020 startte met het verwerken van staalschroot volgens een milieuvriendelijk productieproces, moest vorig jaar november faillissement aanvragen.

Volgens het DvhN is curator Jan Hein Mastenbroek sinds die tijd bezig om een doorstart te maken met het bedrijf. Meerdere overnamekandidaten haakte na gevorderde gesprekken af. De provincie Groningen en haven bedrijf Groningen Seaports legden geld op tafel om de fabriek up to date te houden.

Om de curator meer tijd te geven voor het vinden van een overnamekandidaat, hebben beide partijen besloten om een extra bijdragen te leveren. De curator Jan Hein Mastenbroek zegt tegenover de regionale krant dat het een positieve ontwikkeling is voor PMC. ‘Ik weet dat verschillende partijen op verschillende niveaus proberen het vlot te trekken. Ik blijf hopen en daar waar ik iets kan doen, doe ik dat’, aldus Mastenbroek

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play