menu Home chevron_right
Eemsdelta

Publicatie onderzoek Armoede en Schuldhulpverlening Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 2 december 2022

De rekenkamercommissie van de gemeente Eemsdelta heeft haar eerste rapport gepubliceerd. Hiervoor is als onderzoeksonderwerp gekozen voor Armoede en Schuldhulpverlening. Dit onderwerp is gekozen in verband met het nieuw vast te stellen Armoedebeleid binnen de gemeente. Het onderzoek is in opdracht van de rekenkamercommissie uitgevoerd door onderzoeksbureau Breuer & Intraval.

Onderzoek verwerkt in nieuwe kadernota armoedebeleid

Het doel van het onderzoek was inzicht te krijgen in:

– De aard en omvang van armoede in de gemeente Eemsdelta.

– Het gemeentelijk beleid met betrekking tot armoede en schuldhulpverlening.

– De resultaten en risico’s van het beleid.

De rekenkamercommissie heeft op basis van de uitkomsten uit het onderzoek conclusies en adviezen geformuleerd. Het college van burgemeester en wethouders is het eens met deze conclusies en adviezen en is van mening dat ze recht doen aan de huidige situatie. Het college heeft deze daarom vertaald in de nieuwe kadernota armoedebeleid.

Rekenkamercommissie

De rekenkamercommissie doet onderzoek naar de (maatschappelijke )effecten van het gemeentelijk beleid en geeft conclusies en adviezen aan het college om beleid te verbeteren. De rekenkamercommissie bepaalt welke onderzoeken zij uitvoeren en haalt hiervoor input op de bij verschillende fracties . De onderzoeksrapporten van de rekenkamercommissie worden door de commissie en het onderzoeksbureau aan de gemeenteraad gepresenteerd. In de tweede helft van 2021 heeft de raad de leden van de rekenkamercommissie Eemsdelta benoemd en is de commissie van start gegaan. De rekenkamercommissie bestaat uit drie leden, waarvan één de voorzitter is.

Het rapport is online in te zien

Het rapport van de rekenkamercommissie is te vinden op de website van de gemeenteraad: eemsdelta.bestuurlijkeinformatie.nl. Hier staan ook de leden van de rekenkamercommissie.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play