menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Raadslid Van Ekelenburg stapt uit partij Gemeentebelangen

Marcel Voorthuijsen | 5 december 2023

Het rommelt al enige tijd binnen de fractie Gemeentebelangen Eemsdelta. Raadslid Cees van Ekelenburg laat aan RTV Noord weten niet meer te willen samenwerken met fractievoorzitter Edward Stulp. Deze werd afgelopen zomer door de politie aangehouden voor mishandeling.

Tegenover de regionale omroep laat Ekelenburg weten dat Stulp niet is opgestapt en aangebleven is als fractievoorzitter. ‘Hij meldde zich constant voor iedere vergadering af. Dat betekent dat ik in mijn eentje Gemeentebelangen Eemsdelta run. Als ik het in mijn uppie moet doen, dan wil ik het ook in mijn uppie doen.’ ‘

Na het incident verloopt het contact tussen de twee raadsleden stoef. Van Ekelenburg zegt ‘Edward en ik communiceren al anderhalve maand niet. Alleen een beetje via WhatsApp, maar dat is meer chagrijn dan constructief.’

Van Ekelenburg stapt dan ook uit de partij en behoudt zijn raadszetel. Hij gaat verder onder de naam Fractie Van Ekelenburg en is daarmee de negende partij van de gemeente Eemsdelta.

(Bron; RTV Noord)

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Het Zeegat Uit
    11:00 - 12:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play