menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Ricardo Haak Taalheld provincie Groningen

Marcel Voorthuijsen | 8 mei 2024

Na een nominatie door zijn taalbegeleider, is Ricardo Haak uit Midwolda verkozen tot Taalheld van de provincie Groningen. Dit kreeg hij te dinsdag te horen tijdens een verassingsbezoek op zijn werk door René Kast, ambassadeur van de Stichting Lezen en Schrijven.

Ricardo had jarenlang moeite met lezen en schrijven en volgt hiervoor een cursus. ‘Ik wilde graag mijn zoontje kunnen voorlezen. Ik hoorde op mijn werk over lessen in het Taalhuis en meldde me aan. Daar leerde ik lezen. En om trots op mezelf te zijn. Nu help ik collega’s om ook weer te gaan leren’, aldus Ricardo.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op geldzaken is dan lastiger. Stichting Lezen en Schrijven zet zich ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven en rekenen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play