menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Ruurd Jan Roorda nieuwe voorzitter raad van commissarissen OZG

Marcel Voorthuijsen | 13 december 2023

Het Ommelander Ziekenhuis verwelkomt Ruurd Jan Roorda (1958) met ingang van 1 januari 2024 als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (rvc). Daarmee volgt hij Henk Bakker op die per 1 januari 2024 aftreedt vanwege het einde van zijn tweede termijn.

Ruime ervaring in de zorg

Ruurd Jan Roorda heeft ruime ervaring als (zorg-)bestuurder en toezichthouder. Oorspronkelijk is hij opgeleid als kinderarts. Op dit moment is Ruurd Jan werkzaam als directeur-bestuurder Stichting Gezondheidshuis Stadshagen en als arts Jeugdgezondheidszorg bij GGD IJsselland, beide in Zwolle.

Goede opvolger

Bas Wallis de Vries, voorzitter raad van bestuur Ommelander Ziekenhuis: ‘Ik ben blij met de benoeming van Ruurd Jan Roorda tot voorzitter van onze raad van commissarissen. Zijn brede kennis en ervaring in de zorg is zeer waardevol voor ons. We zien in Ruurd Jan Roorda een goede opvolger van Henk Bakker, die jarenlang zijn voorzitterschap met verve heeft vervuld.”

Het ziekenhuis als belangrijke functie in de regio

Ruurd Jan Roorda: “Ik zie er naar uit om een bijdrage te mogen leveren aan het Ommelander Ziekenhuis, omdat deze een belangrijke functie vervult voor de inwoners van de regio. Dit natuurlijk in nauwe samenwerking met collega’s van de raad van commissarissen, de raad van bestuur, alle medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis. En uiteraard ook in samenwerking met alle netwerkpartners. Het motto ‘Samen. De beste zorg. Dichtbij.’ is daarbij voor iedereen een zeer krachtige drijfveer, waar ik mij geheel in herken.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    CountryFile
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play