menu Home chevron_right
Eemsdelta

Samenwerking Pinkstertrail leidt tot mooie route

Marcel Voorthuijsen | 28 april 2023

Dit jaar wordt tijdens de start van de Pinksterfeesten Delfzijl op zaterdag 27 mei de Pinkstertrail Delfzijl gehouden. Volgens de organiserende vereniging AV Fivelstreek belooft het een mooi parcours te worden.

“We zijn heel blij dat we de Pinkstertrail Delfzijl van IDOTT hebben kunnen overnemen. Daarmee is het evenement voor Delfzijl behouden en voor de komende jaren geborgd,” vertelt Mark Giesolf van de Pinkstertrail Delfzijl. “Vanaf maart zijn we volop bezig om de gebouwen, de financiën en alles achter de schermen rond te krijgen. We hebben met behulp van Budgetbeheer Eemsdelta geïnvesteerd in nieuwe hesjes voor de vrijwilligers. De samenwerking met de diverse bedrijven en met de Pinksterfeesten Delfzijl verlopen uitstekend.”

“Als Pinksterfeesten Delfzijl vinden we het mooi dat evenementen georganiseerd worden die de Pinksterfeesten versterken,” vult Fester Oosterhuis van de Pinksterfeesten Delfzijl aan. “Volle kracht over de Gracht en de Pinkstertrail Delfzijl zijn daar goede voorbeelden van. De start van de Pinksterfeesten Delfzijl wordt door de Pinkstertrail Delfzijl veel beter bezocht. Samen met ‘Volle kracht over de Gracht’ zorgt het voor een dagvullend programma op de zaterdag. Op deze manier versterkt je elkaar.”

“Samenwerking is tijdens een evenement heel belangrijk,” aldus Giesolf. “Door samen te werken met onder meer het bedrijfsleven en andere instellingen hebben we een mooie route kunnen samenstellen. Ik kan alvast zeggen dat onder meer het MuzeeAquarium, Groningen Seaports, het gemeentehuis, Woonzorgcentrum Van Julsingha, de Kruiskerk en het Museum van Opoe Iet deel uit maken van de route. We zijn nog bezig met een aantal gebouwen die op ons verlanglijstje staan. De vooruitzichten zijn gunstig en het lijkt erop dat er komende week een akkoord komt. De komende weken zullen we een groot deel van de gebouwen bekend gaan maken, maar enkele gebouwen zullen we tot het laatst toe ‘geheim’ houden. De route moet een beetje een verrassing blijven.”

“De inschrijving is inmiddels geopend en kan via de website www.pinkstertrail.nl. De route van ongeveer 7,5 km kan zowel wandelend als hardlopend worden afgelegd. Het is geen wedstrijd, waardoor het een laagdrempelig evenement is. Tevens is het de ideale mogelijkheid om op plekken te komen waar je anders niet komt. Denk bijvoorbeeld aan het kantoor van Groningen Seaports. Mensen kunnen zich individueel en met een team inschrijven. Voor iedere deelnemer ligt een medaille klaar. De bedrijventeams kennen een goed verzorgde nazit. De voorgaande jaren was het evenement een groot succes met een fijne sfeer. Die lijn zetten we graag door. Zo wordt in diverse gebouwen en langs het parcours live-muziek gespeeld.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play