menu Home chevron_right
Eemsdelta

Scholierenloop gaat voor volle tribune

Marcel Voorthuijsen | 27 maart 2023

Na een afwezigheid van twee jaar vindt op 13 mei de 46e Scholierenloop Delfzijl plaats. De organiserende vereniging AV Fivelstreek verwacht wederom een volle tribune op het Sportpark Centrum in Delfzijl.

“We blazen de Scholierenloop weer nieuw leven in, “ vertelt voorzitter Bram Noordhuis van AV Fivelstreek. “Door corona heeft het evenement voor de schooljeugd twee jaar niet door kunnen gaan. Gelukkig ligt dat achter ons. Ik merk dat mensen en ook scholen weer zin hebben om er op uit gaan. We hebben al verschillende vragen gekregen of de Scholierenloop dit jaar doorgaat.”

“Traditioneel is het de start van het atletiekseizoen, maar daar wijken we wat van af,” vult Tjakko Speelman. “Door het in mei te doen, ben je zo goed als verzekerd van prima weer. Dat is voor de kinderen fijn, maar voor de toeschouwers ook. Nu zie je niemand langs de kant van de atletiekbaan, maar dat is op 13 mei wel anders. Dan zit de hele tribune vol. Het leeft.”

“De opzet is hetzelfde als de voorgaande jaren, maar met één verschil,” vervolgt Noordhuis. “De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum zijn samengegaan in de gemeente Eemsdelta. De scholen uit de gemeenten Appingedam en Delfzijl waren altijd van de partij. Door de fusie hebben we de scholen uit de voormalige gemeente Loppersum ook uitgenodigd. Dit kan op de dag zelf voor verrassingen zorgen. Traditioneel zijn er een aantal scholen die het tijdens de Scholierenloop goed doen. OBS Hilliglo uit Holwierde is daar een van. Deze school is de afgelopen jaren vaak winnaar geworden. Ik ben heel benieuwd naar de toevoeging van de scholen uit de voormalige Loppersum. Ik verwacht daar veel van.”

“De scholen bereiden de kinderen vaak goed voor,” weet Speelman. “Als gepensioneerd basisschoolmeester kan ik uit ervaring spreken. De vakdocenten gymnastiek besteden aandacht aan het hardlopen. Atletiek is de basis voor alle sporten.  Natuurlijk is plezier hebben in de sport heel belangrijk. De kunst is om de lat niet te hoog te leggen.” “Dat is de insteek van het evenement,” vult Noordhuis aan. “Veel van onze leden en de ouders die op 13 mei langs de kant staan, hebben ooit deelgenomen aan de Scholierenloop.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play