menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

SchuldHulpMaatje Eemsdelta zoekt coördinatoren

Marcel Voorthuijsen | 3 december 2023

Eind oktober organiseerde SchuldHulpMaatje Eemsdelta een succesvolle informatieavond voor het vinden van nieuwe vrijwilligers. Na deze avond hebben zich verschillende geïnteresseerden gemeld, waarmee het aantal Maatjes bijna is verdubbeld. Dat is goed nieuws voor inwoners in Eemsdelta met geldzorgen. Maar om alles in goede banen te kunnen leiden is SchuldHulpMaatje Eemsdelta nu ook op zoek naar een extra coördinator.

Een coördinator begeleidt enkele Maatjes die ieder één of meerdere hulpvragers helpen. De Maatjes kunnen bijvoorbeeld vragen hebben over hoe zij het beste hulp kunnen bieden aan hun hulpvrager. Ook verzorgen de coördinatoren het eerste kennismakingsgesprek met de hulpvrager en koppelen zij deze aan het best passende Maatje.

Om coördinator te worden volg je een driedaagse opleiding tot Maatje, gevolgd door de twee extra dagen voor coördinatoren. Door het jaar heen volgen er opfriscursussen en is er begeleiding van omringende SchuldHulpMaatje-locaties en vanuit het landelijk servicepunt van SchuldHulpMaatje.

Voorzitter Harry Mulder: “Vrijwilliger zijn bij SchuldHulpMaatje vraagt tijd en inzet, maar op termijn krijg je er veel voor terug: dankbaarheid van de mensen die je helpt, persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan maatschappelijke betrokkenheid.”

SchuldHulpMaatje Eemsdelta zoekt coördinatoren die zich betrokken voelen bij de doelgroep. De coördinatoren hebben hun eigen financiën op orde, maar hoeven geen financiële deskundigen te zijn. Ze zijn bereid om structureel tijd beschikbaar te maken en willen anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren. Ook mensen die interesse hebben om Maatje of bestuurslid te worden kunnen zich melden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harry Mulder via harry.mulder@eemsdelta.schuldhulpmaatje.nl of 06-51341843. Of neem een kijkje op www.schuldhulpmaatje.nl/eemsdelta.

Gratis hulp bij geldzorgen

Iedere inwoner van de gemeente Eemsdelta kan gratis hulp krijgen van een van de opgeleide Maatjes. Iedereen met zorgen over geld mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.schuldhulpmaatje.nl/eemsdelta of bel 06-51341843. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt om kennis met elkaar te maken.

SchuldHulpMaatje Eemsdelta

SchuldHulpMaatje Eemsdelta is opgericht in 2022 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Eemsdelta, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Humanitas en Cadanz Welzijn.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    CountryFile
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play