menu Home chevron_right
Eemsdelta

Scouting Fivelgroep doopt nieuwe lelieschouw

Marcel Voorthuijsen | 17 april 2023

Afgelopen zaterdag is de nieuwste aanwinst van scouting Fivelgroep Delfzijl te water gelaten en gedoopt. Het gaat hier om de tweede lelieschouw voor de groep. Dit is een type open zeilboot speciaal voor scouting.

De lelieschouw werd eerst gedoopt door Kiki Bootsman. Zij is zelf lid van het speltak wildevaart: jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar oud. Dit speltak is groeiende en paste niet meer in de ene lelieschouw die de Fivelgroep rijk was. Er werd dus een tweede schouw aangekocht. De wildevaart heeft zelf het geld bijeen geraapt om het te kunnen opknappen en verven in Fivelgroep kleuren: groene romp met oranje en wit afgezet.

De naam van de lelieschouw is ‘Eems’ geworden. Alle boten van de vloot van de scoutingvereniging hebben een waternaam uit de regio. Zo is er ook een Appe en een Fivel.

De doop ging niet zonder slag of stoten. Ten eerste was het weer niet overdreven mooi. Er stond een harde koude wind en het miezerde. Maar ook de champagnefles wilde niet snel breken. Bij de derde poging kletste te fles stuk tegen de schouw en was de Eems officieel gedoopt.

Tijdens het spektakel ware er twee wethouders aanwezig: wethouder Prins van Eemsdelta en wethouder Hoesen van Midden Groningen. De scoutinggroep heeft namelijk haar clubgebouw in het Tuikwerderrak in Delfzijl, waar voornamelijk de landscouts wekelijks opkomst draaien. En sinds kort heeft de club ook haar eigen ligplaats aan het Schildmeer.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play