menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Showteam Revolution Delfzijl Provinciaal Kampioen en NK plaatsing

Marcel Voorthuijsen | 27 november 2023

Tijdens de provinciale twirl-majorette kampioenschappen Groningen/Drenthe, gehouden op 25 nov. jl. in Scheemda, wisten 20 van de 28 leden van Showteam Revolution Delfzijl een ticket voor het Nederlands Kampioenschap in de wacht te slepen. Op het onderdeel dance-twirl werd Destiny Habing provinciaal kampioen en plaatste zij zich voor het NK.

Ook met haar 1-baton routine wist ze een podiumplaats in de wacht te slepen en scoorde ze voldoen punten voor een NK plaatsing. Bij dance-twirl junior werd Mancika de Leeuw 2e, Sara van der Veen 3e en Elise Oost 4e. Alle drie kregen ze een ticket voor deelname aan het Nederlands kampioenschap dat op 20 en 21 januari 2024 gehouden zal worden in Lelystad. Het duo Sara en Selin van der Veen werden provinciaal kampioen in hun categorie en ook zij wisten zich te plaatsen voor het NK.

De jongste leden van de vereniging deden in oktober van dit jaar voor het eerst mee aan een wedstrijd. Daar behaalden ze direct al voldoende punten om mee te mogen doen aan de provinciale kampioenschappen. Vol enthousiasme stonden de zeven jongste dames en één heer op de wedstrijdvloer zaterdagmiddag en dat enthousiasme werd beloond met een 2e plaats en ook voor hen deelname aan het NK in Almere.

En tot slot liet het A team een prachtige show zien met als thema “pesten”. Boodschap in deze show is dat iedereen uniek is en er mag zijn. Kippenvel moment waardoor ze de titel Provinciaal kampioen in de wacht wisten te slepen, met complimenten van de jury. Ook zij hebben hun NK plaatsing terecht verdiend. Beide trainsters Brenda Lalkens en Janieke Knez straalden na afloop van trots!

 

 
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play