menu Home chevron_right
Geen categorie

Sloopwerkzaamheden Eendrachtterrein Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 18 december 2023

Aannemingsbedrijf Krans uit Nieuw Buinen is begonnen met de sloop van de voormalige warmtekrachtcentrale en het brandweerkazernegebouw op het Eendrachtterrein in Appingedam. De werkzaamheden duren naar verwachting tot april 2024.

Blijvende herinnering aan fabriek De Eendracht

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Op deze plek heeft strokartonfabriek De Eendracht gestaan. De karakteristieke schoorsteenpijp laten we staan, als tastbare herinnering aan de vroegere fabriek. De sloop van de warmtekrachtcentrale en het brandweerkazernegebouw is nodig vanwege het ontwikkelen van het Eendrachtterrein tot woonwijk. We willen hier een appartementencomplex laten bouwen dat de herinnering aan het industriële verleden nog versterkt. Het is een prachtige plek, vlakbij het centrum van historisch Appingedam en het winkelcentrum Overdiep. Groen wonen dichtbij het stadshart, een ideale combinatie!”

Sloop in fasen

De aannemer begint met de sloop van het brandweerkazernegebouw. Daarna is de warmtekrachtcentrale aan de beurt. Beide gebouwen worden tot aan de vloer gesloopt. Er worden geen sloopwerkzaamheden in de bodem uitgevoerd. Na de sloop wordt eerst aanvullend bodemonderzoek uitgevoerd.

De direct omwonenden zijn geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst.

Parkwonen Appingedam

De Eendrachtlocatie biedt ruimte aan ongeveer 200 woningen. Die worden in fasen gebouwd. Inmiddels zijn aan de zuidkant tiny houses gebouwd en verder naar het noorden zijn sinds juni 2023 24 huurwoningen klaar. Voor de verdere ontwikkeling van de woonwijk is het belangrijk om te weten hoe toekomstige bewoners willen wonen. Daarom is de website parkwonenappingedam.nl ontwikkeld. Op deze website kunnen belangstellenden aangeven wat hun woonwensen zijn. De website geeft daarnaast een beeld van hoe de wijk eruit kan komen te zien.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play