menu Home chevron_right
Eemsdelta

SP buurtbijeenkomst Marenland Middelstum

Marcel Voorthuijsen | 1 maart 2023

De SP organiseert zaterdag 4 maart om 15 uur een buurt-bijeenkomst in Middelstum. De bijeenkomst start om 15.00 uur bij de partytenten van de SP op het veldje op de hoek van de Hemonystraat-Coendersweg. De socialisten willen in gesprek met huurders van Marenland uit verschillende plekken over de problemen waar zij tegen aanlopen als huurder van deze coöperatie; zoals slechte woningen, losgelaten gevels, schimmel, een kleinere woning terug dan wat je had, slechte communicatie met huurders. Marenland wordt mogelijk opgeheven, maar daarmee zijn de genoemde problemen nog niet opgelost.

Deze bijeenkomst is een aftrap van een nieuwe reeks acties om samen af te dwingen dat Marenland, de gemeente en de NCG hun beloftes nakomen. Tweede kamerlid Sandra Beckerman en lijsttrekker Agnes Bakker zijn beide aanwezig. Huurders kunnen tijdens de bijeenkomst o.a. spandoeken maken, om hun problemen zichtbaar te maken, zodat deze niet worden vergeten. Daarnaast is er warme chocolademelk en voldoende ruimte om problemen goed inzichtelijk te maken en verhalen met elkaar te delen.

Lijsttrekker Agnes Bakker: ‘Dat Groningen willens en wetens wordt vernield, vernederd en in de steek gelaten, weten wij als SP al jaren. De conclusies van de Parlementaire Enquête commissie bevestigen dit. Maar de strijd is nog lang niet gestreden, ook niet voor huurders van Marenland. We hebben eerder succes met acties gehad en er werd een onlangs een SP motie aangenomen, met een oproep om nu echt te zorgen voor oplossingen. Deze motie is onvoldoende uitgevoerd door de regering. Daarom brengen wij alle huurders van Marenland samen. Om samen te blijven strijden tot de problemen zijn opgelost.’

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play