menu Home chevron_right
Agenda Tips

Spijkster- en Gastendag

Marcel Voorthuijsen | 7 mei 2023

De Stichting Dorpsbelangen Spijk nodigt u, namens alle inwoners uit, om op zaterdag 10 juni 2023 de 12e Spijksterdag/Gastendag bij te wonen. Deze dag is zowel voor de huidige inwoners als voor de oud inwoners van Spijk. Aangezien niet van iedereen van ver adressen bekend zijn, vragen zij u om ook familie en vrienden, die ook oud Spijkster zijn, op de hoogte te brengen van de Spijksterdag/Gastendag.

Zoals wellicht bekend wordt in Spijk om de vijf jaar een Spijksterdag/Gastendag georganiseerd, maar door corona is het zeven jaar geleden dat de laatste Spijksterdag/Gastendag heeft plaatsgevonden. Aan het programma wordt nog druk gewerkt, maar we lichten alvast een tipje van de sluier op:  Tussen 9.30 en 10.00 uur ontvangst in het MFC met een kopje koffie/thee, de officiële opening en natuurlijk tijd om bij te praten.

Na de lunch start het middagprogramma waarbij volop de gelegenheid zal zijn het dorp te verkennen. Er is namelijk veel veranderd in ons dorp. De commissie, die de organisatie op zich neemt, heeft een 4 tal wandelroutes uitgezet met als thema ”Spijkster Middenstand vroeger en nu”. Deze routes zijn ook te volgen met een bus met een aantal haltes gelegen door het hele dorp. De bus rijdt de hele middag langs alle routes en het bedrijventerrein “Tjariet”.  Verder is een foto- expositie in de werkplaats van Jaap Stuve en worden oude films over Spijk vertoond in het MFC. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten rondom het MFC. Het MFC is de hele dag en avond open. Dus u kunt altijd even iets drinken of bijpraten.

In de avond nodigt het MFC Spijk u uit voor een feestavond met Spieksters. Het dorpshuis is al een tijdje in gebruik en dat verdient een feest. Daarom hebben we Jan-Henk de Groot uitgenodigd voor een muzikale opening en zal Duo Flex daarna zorgen voor het feest. De entree is gratis en ook zal er voor wat kleine hapjes worden gezorgd. Alleen de drankjes zijn voor eigen rekening. U komt toch ook!?

De kosten voor het volledige dagprogramma zijn € 30,- p.p.. Dit is inclusief koffie/thee bij ontvangst, uitgebreid lunchbuffet, enkele consumpties en hapjes en een bijdrage in de algemene kosten. Wij vragen u dit bedrag z.s.m. over te maken op bankrekeningnummer NL52 RABO 0374 5010 84 t.n.v. Stichting Dorpsbelangen o.v.v. Spijksterdag.

U kunt zich tot 15 mei a.s. opgeven door bij voorkeur te mailen naar spijksterdag@gmail.com of stuur een berichtje aan Klaas Kooistra, Hoofdweg Zuid 13, 9909 BA Spijk. Vermeld bij opgave a.u.b. alle info zoals gevraagd onder het kopje ‘Opgave’ achter op deze uitnodiging.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play