menu Home chevron_right
Eemsdelta

Spirit slaat andere (wandel)weg in

Marcel Voorthuijsen | 29 maart 2024

De wandelsportvereniging Spirit geeft wandelliefhebbers vanaf het huidige wandelseizoen, dat in maart is begonnen, de mogelijkheid om op een andere manier aan wandeltochten deel te nemen dan tot nu toe gebruikelijk was.

Vanaf de oprichtingsdatum, op 26 april 1946, waren leden van Spirit gewend om in groepsverband deel te nemen aan georganiseerde wandeltochten. Gezien het huidige ledental van Spirit is de laatste jaren al geen sprake meer van een wandelgroep, omdat een groep uit minimaal 10 personen dient te bestaan. Daarom wil het bestuur van de bijna 78-jarige vereniging hier verandering in brengen.

Vanaf nu kan men lid worden wanneer men 18 jaar is om, indien men dat wil, individueel te wandelen op wandeltochten die op het wandelprogramma staan. Dit programma is vastgesteld op de algemene ledenvergadering begin maart.

Dat men individueel kan wandelen wil natuurlijk niet zeggen dat men niet samen met andere leden meer mag wandelen, hierin zijn de leden geheel vrij. Ook is men vrij om zelf een te lopen afstand te kiezen zoals 5, 10, 15 km. of (in overleg) een langere afstand. De te bezoeken tochten voor dit wandelseizoen vinden plaats in Tynaarlo, Norg, Bakkeveen, Delfzijl, Ruinen, Assen, Dwingeloo, Borger, Zuidlaren, Grolloo, Zeegse en Emmen.

Voor meer informatie over de w.s.v. Spirit en het definitieve wandelprogramma voor dit jaar kan men terecht op de website www.wsvspirit.nl en voor meer info over het lidmaatschap kan men contact opnemen met het secretariaat van de vereniging (0596-610726).

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play