menu Home chevron_right
Agenda Tips

Spoorwegmuseum geopend tijdens voorjaarsvakantie

Dirk van Nieuwpoort | 12 februari 2024

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum heeft gedurende de voorjaarsvakantie (17 t/m 25 februari) extra openingstijden. Behalve op de vrijdagmiddag en de weekenden is het museum ook geopend op de woensdag- en donderdagmiddag (21 en 22 februari).

Ook tijdens de voorjaarsvakantie is de treinsimulator in bedrijf, met daarnaast de wisselexpositie ‘Spoorwegen in Speelgoed’ en de mini-expo over Märklin. En vanzelfsprekend is de grote modelspoorbaan van de ModelRailGroep Veendam te bekijken en te berijden. Kinderen krijgen hier na afloop een rangeercertificaat.

Samenwerking met dorpsvereniging

Voor kinderen is er in de voorjaarsvakantie nog veel meer te doen. Op de woensdagmiddag (21 februari) mogen kinderen onder begeleiding van een betalende volwassene vanaf 13.30 uur gratis naar binnen en heerlijk creatief bezig zijn. Samen met de dorpsvereniging ‘De Schrijvershoek’ wordt een knutselmiddag georganiseerd. Opgeven vooraf is niet noodzakelijk.

Nieuwe vrijwilligers

Omdat het museum sterk groeit, is er momenteel een grote wens voor nieuwe vrijwilligers voor uiteenlopende werkzaamheden.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse in Zuidbroek, het dorp van trein en tram. In dit station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play