menu Home chevron_right
Agenda Tips

Stadshavenfestival zet Appingedam op zijn kop

Marcel Voorthuijsen | 31 mei 2023

De straten en pleinen van Appingedam zijn zaterdag 10 juni gevuld met  muziek, theater, kinderactiviteiten en kramen. Van ‘s morgens 11.00 uur tot middernacht staat ‘Daam’ weer eens op zijn kop door het Stadshavenfestival. Op het Kerkplein, in de Dijkstraat en achter de Nicolaïkerk treden diverse muziek- en theatergroepen op.

Op het Kerkplein Oost laten vanaf 12.00 uur Shantykoor Opwierde II, dameskoor Opwierde II, Norddeicher Shantychor en Amstrong Patent hun zangkunsten horen.  Het Norddeicher Shantychor maakt een gewaagde sprong naar een nieuw repertoire onder het motto ‘Shanty meets Rock met onder andere een nummer van Uriah Heep. Vanaf 19.00 uur is er feest en swingende salsa met Ache Cubana en workshops door Jorge Gomez van dansschool El Son Cubano waaraan iedereen mee mag doen met vanaf 22.30 uur de populaire band Traffic Jam.

In het centrum komen we vanaf 14:00 de Young Impact Brassband uit Rotterdam tegen en tussen 11.00 en 17.00 uur kom je de Drakkar band tegen in het centrum. Achter de Nicolaïkerk begint de gezelligheid al om 11.00 uur met tal van kinderactiviteiten. Hier vinden we ‘Oscar  draait door’ die voor de muziek zorgt, een markt met diverse foodtrucks, Oud-Hollandse spelen, Circus Stuntel, zeepjes vilten, en schminken en een fotomobiel.

De Damsterveer vaart door Appingedam om bezoekers de schoonheid van de stad vanaf het water te laten zien. Tijden en Tickets hiervoor via de VVV.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Uurtje Grunnigs
    08:00 - 09:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play