menu Home chevron_right
Eemsdelta

Start bouw 22 appartementen Meester Borgesiusstraat Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 25 januari 2023

Met de ondertekening van de overeenkomst is de bouw van 22 nieuwe appartementen in de Meester Borgesiusstraat officieel gestart. Op deze plek realiseert Woongroep Marenland, samen met bouwbedrijf Nijhuis, energiezuinige, gasloze en aardbevingsbestendige appartementen.

Aannemer Nijhuis Noord is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe appartementen. Albert Jan de Ruiter, directeur bij Nijhuis: ‘’Dit zijn de eerste appartementen die we bouwen voor de huurders van Woongroep Marenland in de enorme sloop-nieuwbouw opgave in Opwierde 1. We zijn daar erg trots op en verwachten in het begin van 2024 alle appartementen op te leveren.’’

Margriet Drijver, directeur bestuurder bij Woongroep Marenland: “We vinden het belangrijk dat onze huurders een goede woning hebben in een fijne buurt. Daarom hebben we de appartementen in deze straat gesloopt en komen op deze locatie nieuwe appartementen terug. Daarmee krijgen ook deze huurders een goede, veilige, aardbevingsbestendige en duurzame woning.”

Het zijn voor Woongroep Marenland de eerste nieuwbouwappartementen in de wijk Opwierde 1 in Appingedam. In totaal vervangt Woongroep Marenland hier ca. 480 woningen voor veilige en duurzame woningen.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Sentimental Journey
    09:00 - 10:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play