menu Home chevron_right
Eemsdelta

Start bouw nieuwe sportaccommodatie in Spijk

Marcel Voorthuijsen | 30 november 2022

Om de start van de bouw te vieren hebben wethouder Jan Menninga, locatiedirecteur Martha van Dijk van kindcentrum ’t Maar en bestuursleden van voetbalvereniging Poolster en volleybalvereniging Poolster één van de heipalen geslagen.

Wethouder Jan Menninga: “In de afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het sportpark en het terrein er omheen. Zo heeft de voetbalvereniging kunstgrasvelden gekregen en staat het nieuwe Kindcentrum ’t Maar op het terrein. Nu gaan we door naar de volgende fase, namelijk de nieuwe sportaccommodatie. Het is goed dat we vandaag hier als partners aandacht aan hebben gegeven. Een mooi moment voor de school, de betrokken sportverenigingen en voor ons als gemeente.”

Huidige situatie

Op het sportpark in Spijk staat al een gymzaal. Kindcentrum ’t Maar gebruikt de gymzaal overdag voor het bewegingsonderwijs. s’ Avonds wordt deze gymzaal gebruikt door de lokale sportverenigingen. Naast de gymzaal staat een sportvoorziening voor V.V. Poolster, bestaande uit kleedruimten en een sportkantine. Op het sportpark komt één nieuwe aardbevingsbestendig huisvesting voor zowel de sportvoorziening, als de nieuwe gymzaal. De oude gymzaal blijft in gebruik tot de nieuwe klaar is.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play