menu Home chevron_right
Eemsdelta

Start nieuwe cursus AMV voor kinderen in Delfzijl/Farmsum

Marcel Voorthuijsen | 5 november 2022

Van begin januari 2023 tot eind april 2023 organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” weer een nieuwe cursus ‘Algemeen Muzikale Vorming’ (AMV).

AMV is een cursus van 15 lessen, voor kinderen vanaf 7 jaar tot ca. 10 jaar oud, waarin kinderen op speelse wijze kennis op doen van de grondbeginselen van muziek. Zij leren muzieknoten lezen, gaan ritmes oefenen en leren belangrijke muziekbegrippen. Kinderen gaan direct vanaf het begin ook zelf muziek maken door het leren spelen van de blokfluit. Zo wordt het geleerde direct in de praktijk toegepast.

De docent introduceert regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Zo worden verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten besproken. Op sommige slagwerkinstrumenten kunnen kinderen ook actief gaan spelen. Richting het einde van de cursus wordt toegewerkt naar het geven van een kleine uitvoering, zodat de kinderen het geleerde kunnen presenteren aan ouders, familie etc.

Na de cursus AMV hebben kinderen een muzikale gereedschapskist opgebouwd waarmee optioneel kan worden doorgestroomd naar muziekles op een gekozen muziekinstrument.

De AMV-lessen worden gegeven door muziekdocent Geertje Mars. Geertje is al vanaf haar 7e actief in de muziek. Begonnen op blokfluit, heeft ze vele jaren dwarsfluit gespeeld en de overstap naar saxofoon gemaakt. Ze heeft o.a. de opleiding Onderwijs Assistent Muziek gevolgd en dirigeert verschillende muziekensembles.

“Koningin Wilhelmina” biedt de AMV-cursus aan voor slechts EUR 60 p.p. Hiervoor ontvangen leerlingen 15 lessen van 45 minuten en krijgen ze de blokfluit en het lesmateriaal. De lessen zullen wekelijks op de woensdagmiddag worden gegeven, aanvang 14.45u, vanaf woensdag 11 januari 2023.

Deelnemers kunnen zich via www.kon-wilhelmina.nl/amv aanmelden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play