menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

StartFest “WaarkZat” in Eemsdelta: Maak werk van je toekomst!

Dirk van Nieuwpoort | 7 februari 2024

De gemeente Eemsdelta doet mee aan StartFest, het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland. Op donderdag 14 maart 2024 is iedereen welkom bij de “WaarkZat” editie in de Campus Eemsdelta Groningen aan de Pastorielaan 4 in Appingedam. Op het festival draait alles om ontwikkeling en het ontdekken van talenten. Wethouder Hans Ronde opent het festival om 10.30 uur.
Bezoekers zijn tussen 09.00 en 21.00 uur welkom.

Ontwikkeling en ontdekken van talent

Opleiders, bedrijven, ondernemers en brancheorganisaties laten op StartFest graag zien wat ze te bieden hebben. Door doe-activiteiten inspireren ze bezoekers om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en wat ze hiermee kunnen doen. Dit kan zijn (meer) gaan werken, een (andere) baan, beginnen met een opleiding, vrijwilligerswerk of een oriëntatie. Niet het cv telt, er wordt vooral gekeken naar wat iemand kan. Er zijn zo’n 100 standhouders op het festival aanwezig, onder anderen uit de sectoren industrie, zorg, gezondheid en bouw. Gidsen staan klaar om bezoekers op weg te helpen en te laten ontdekken wat hun talenten en mogelijkheden zijn.

Maak werk van je toekomst

Wethouder Hans Ronde, gemeente Eemsdelta: “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners in Eemsdelta een ontwikkelstap kunnen maken. Als je een opleiding wilt volgen of op zoek bent naar (ander) betaald werk of vrijwilligerswerk, dan is dit hét festival waar je moet zijn. Voor werkgevers uit Eemsdelta is het festival de plek om hun branche, beroep of bedrijf op een inspirerende manier te laten zien. Kortom, een prachtige kans voor zowel inwoners als ondernemers om werk te maken van hun toekomst!”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over StartFest op startfest.nl. StartFest is een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. De 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe worden georganiseerd door verschillende bedrijven, ondernemers, opleiders, bonden en brancheorganisaties.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play