menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Stationsgebouw Loppersum verduurzaamd

Marcel Voorthuijsen | 29 december 2022

Op 9 januari 2023 starten de werkzaamheden om het stationsgebouw van Loppersum te verduurzamen. Het doel om het gebouw van een label G naar een label A status te brengen wordt met name door het verbeteren van de isolatiewaarde bereikt. Het dak, de ramen en de installatie worden aangepakt. De planning is dat de werkzaamheden in april afgerond zijn.

Om tot een A label te komen zijn verschillende werkzaamheden nodig. Zo worden eerst de dakpannen verwijderd en na het aanbrengen van geïsoleerde dakplaten worden er nieuwe dakpannen teruggeplaatst. Het glas in de ramen wordt vervangen door Hr++ glas en de bestaande warmtepomp wordt geoptimaliseerd. Ook wordt ledverlichting aangebracht.

Laadpaal blijft bereikbaar

Het gebouw zal rondom in de steiger gezet worden om op een veilige wijze de werkzaamheden aan het dak te kunnen verrichten. De laadpaal voor het stationsgebouw voor elektrische auto’s zal bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden. Een gedeelte van de parkeerplaats voor en naast het gebouw zal benut worden voor opslag materialen/bouwterrein. De invalideparkeerplaats blijft toegankelijk.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play