menu Home chevron_right
Eemsdelta

Stichting DelfSail ontvangt vergunning van burgemeester Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 13 mei 2024

Het bestuur van Stichting DelfSail heeft maandag 13 mei officieel de vergunning ontvangen voor het veelbelovende maritieme evenement DelfSail. De vergunning werd persoonlijk overhandigd door de burgemeester van de gemeente Eemsdelta, Ben Visser. Met de overhandiging wordt ook een periode van intensieve voorbereiding en goede samenwerking gemarkeerd.

Het DelfSail evenement, dat van 13 tot en met 16 juni plaatsvindt in de prachtige omgeving van Eemsdelta, staat bekend om zijn indrukwekkende tall ships en bruisende festiviteiten aan wal. Het trekt vele duizenden bezoekers. De vergunning is het resultaat van uitgebreide voorbereidingen en constructieve samenwerking tussen Stichting DelfSail, de gemeente Eemsdelta en andere betrokken partijen.

Samen komen bij spektakel
Burgemeester Ben Visser benadrukte het belang van DelfSail voor de regio: “DelfSail is niet alleen een uniek maritiem spektakel, maar ook een kans voor onze inwoners om samen te komen, te genieten van allerlei festiviteiten en de unieke sfeer van onze prachtige regio te laten zien aan een breed publiek. De vergunning is een bevestiging van onze gezamenlijke inspanningen en de wil om van dit evenement een groot succes te maken.”

Een prachtig evenement
Stichting DelfSail kijkt ernaar uit om samen met de gemeente Eemsdelta en andere partners een onvergetelijke editie van DelfSail neer te zetten. De komende weken zullen worden benut voor de verdere planning en organisatie, waarbij natuurlijk expliciete aandacht is voor de veiligheid en het welzijn van deelnemers en bezoekers. Gerard Beukema, voorzitter Stichting DelfSail, nam de vergunning in ontvangst van de burgemeester. Hij bedankte iedereen voor de inzet tot nu toe en benadrukte dat hij met alle betrokkenen zijn uiterste best gaat doen om er een prachtig evenement van te maken.

Gastvrij Eemsdelta
De gemeente Eemsdelta en de Stichting DelfSail zijn er trots op dat het evenement bijna volledig gratis is. Alleen aan een tochtje op een schip zijn kosten verbonden. Het bezichtigen van de schepen en het genieten van muziek en ander entertainment is gratis. Daarmee zitten er geen grenzen aan de gastvrijheid en is het evenement voor iedereen toegankelijk, of je nu lokale inwoner bent of van ver komt.

Voor meer informatie en updates over DelfSail, kunt u terecht op de officiële website van Stichting DelfSail: www.delfsail.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play