menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Stichting MTB Eemdelta genomineerd voor Breedtesportprijs

Marcel Voorthuijsen | 24 november 2023

Stichting MTB Eemsdelta maakt op 11 december tijdens Sportgala Groningen kans de Breedtesportprijs te winnen. De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in onze provincie. Afgelopen weken konden inwoners doorgeven wie zij hiervoor wilden nomineren vanuit de gemeente. Men heeft alle ingezonden kandidaten bekeken en Stichting MTB Eemsdelta als genomineerde voor de Breedtesportrijs doorgegeven.

Stichting MTB Eemsdelta

Stichting MTB Eemsdelta heeft een mountainbikeroute (MTB) en wandelroute (MTboots) gemaakt in onze gemeente. De MTB route voorziet in de vraag van mountainbikers uit de gemeente en omstreken om een route hier in de omgeving te hebben. Daarnaast stimuleren beide routes jong en oud om te bewegen in de openbare ruimte en zo de schoonheid te zien van de gemeente Eemsdelta.

Winnaar bekend tijdens Sportgala Groningen

Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in 5 categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Naast de Breedtesportprijs, zijn dat de categorieën:

 • Sporter
 • Sportploeg
 • Sporttalent
 • Aangepaste Sport

Sportgala Groningen 2023 is op maandag 11 december in Martiniplaza. Kijk voor meer informatie op de website van sportgalagroningen(link is extern).

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • cover play_circle_filled

  CountryFile
  12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play