menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Succesvolle bijeenkomst Groninger IMH-netwerk

Marcel Voorthuijsen | 17 november 2022

Sinds begin 2022 bestaat er een nieuw netwerk in de provincie Groningen voor organisaties en zorgprofessionals die werken met (aanstaande) ouders en jonge kinderen: IMH Groningen (Infant Mental Health). Dit netwerk organiseerde op woensdag 16 november een succesvolle bijeenkomst ter versterking van het netwerk.

Een sterk netwerk voor de beste ondersteuning

Elvira Hensema (Psychotherapeut en Kinder- & Jeugdpsycholoog NIP bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen) is één van de initiatiefnemers en vertegenwoordigt het Ommelander Ziekenhuis in het netwerk van IMH Groningen: “We willen het IMH-netwerk in Groningen tot een succes maken. Met een sterk IMH-netwerk kunnen we kwetsbare zwangeren en gezinnen met jonge kinderen de beste ondersteuning bieden. Het belangrijkste doel van het IMH-netwerk én van deze bijeenkomst is dat je als zorgprofessional gemakkelijker andere professionals kunt vinden en benaderen. Niet alleen professionals in je eigen netwerk, maar ook daarbuiten.”

Waardevolle gesprekken

Verschillende organisaties gaven tijdens de bijeenkomst een korte pitch wat zij al doen op het gebied van kwetsbare zwangeren, het jonge kind en het gezin. Ook konden de deelnemers en organisaties zichzelf tijdens een markt presenteren. Er ontstonden waardevolle gesprekken en ideeën hoe het netwerk te versterken en welke rol iedere organisatie en professional daarin heeft.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play