menu Home chevron_right
Eemsdelta

Succesvolle voortzetting na groot succes van het auticafé ‘Step Aut’

Marcel Voorthuijsen | 2 april 2024

Van een spontaan idee aan de keukentafel naar een uitgevoerd plan. In de eerste drie maanden van 2024 heeft het Auticafé Step Aut een groot succes bereikt. Step Aut is de netwerkborrel voor én met mensen met autisme (ASS) met normale tot hoogbegaafdheid. Waar zij bescheiden vanuit eigen behoefte om een Auticafé in eigen omgeving te organiseren zijn gestart werd al snel duidelijk dat er veel mensen zijn die ook deze behoefte hebben. Met alle feedback die zij hebben mogen ontvangen van onze bezoekers hebben zij besloten om structureel door te gaan met het auti-café.

Elke tweede woensdag van de maand zet ´Step Aut´ de deuren weer open. Vanaf 10 april op de nieuwe locatie; de ontmoetingszaal van de bibliotheek in Appingedam aan de Professor Cleveringaplein 5. De avonden start om 19.30 uur tot 22.00 uur en aanmelden is niet nodig. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur en de locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

‘In het algemeen hebben mensen met autisme weinig sociale contacten en het doel van dit café is om ze bij elkaar te brengen voor een praatje, ervaringen uit te wisselen of om vrienden te maken’ aldus de Coöperatie die in Appingedam twee woonlocaties heeft. ‘Verder is er ook de gelegenheid om een spelletje te spelen of je mag je eigen spelletje meenemen. Bovendien is er op deze avonden ook een ervaringsdeskundige aanwezig voor vragen ‘, vervolgt de Coöperatie die eraan toevoegt dat, ‘alle leeftijden welkom zijn en als je het spannend vindt mag je een begeleider meenemen’. Ook zullen wij ons de komende tijd gaan beraden op het organiseren van thema avonden en vaste inloopochtenden. Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.wonenonderdepannen.nl/auticafe

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play