menu Home chevron_right
Eemsdelta

TAMOIL Semifinale EK Zijspannen in Loppersum

Marcel Voorthuijsen | 2 juni 2023

Het is de MFAC Loppersum wéér gelukt om een topevenement naar Loppersum te halen. Voor de 11e keer in haar bestaanwordt de Semi Finale EK Zijspannen op 10 juni a.s.verreden op het Lopster ovaal aan de Bosweg in Loppersum. Een groot deel van de Europese Zijspantop zal dan strijden om de zes felbegeerde tickets voor de grote finale van het Europees Kampioenschap welke op 12 augustus in het Duitse Bad Hersfeld wordt verreden.

Onder hen oud clubrijdster van de MFAC Loppersum, Sandra Mollema. Na vijf jaar bij zevenvoudig Europees Kampioen William Mathijssen in de bak te hebben gezeten is ze sinds vorig jaar de vaste bakkeniste van de Duitse topcoureur Markus Brandhofer en 10 juni weer terug op haar “thuisbaan” in Loppersum. Afgelopen Pinksterraces in Stadskanaal wist deze Duits/Nederlandse combinatie al een mooie tweede plaats te behalen in een sterk internationaal zijspanveld. Zij zijn dan ook één van de kanshebbers op de Lopster kleipiste.

Het hoofdprogramma zal in de avond plaats vinden. Hieraan gaan de trainingen en het dagprogramma vooraf. Vanaf 10.00 uur zullen de diverse Jeugd & Nationaal klassen gaan trainen, en om 13.00 uur zullen zij hun wedstrijden verrijden om de felbegeerde punten. Vanaf 11.00 uur komen dan de zijspannen voor het eerst in de baan om hun trainingsrondjes te rijden.

De trainingen van de klassen in het Dutch Open Grasstrack beginnen om 15.00 uur. Waarna om 16.30 uur de rijdersvoorstelling van de Semi Finale EK Zijspannen en het Dutch Open Grasstrack zal plaats vinden.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play