menu Home chevron_right
DelfSail 2024

Toegankelijkheid van DelfSail in het geding

Dirk van Nieuwpoort | 13 februari 2024

PVV-fractie stelt vragen

Het evenement DelfSail, gepland van 13 t/m 16 juni in de haven van Delfzijl, staat bekend als een feestelijke bijeenkomst die honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld trekt. Recente bezorgdheid over de toegankelijkheid van het festivalterrein voor mindervalide bezoekers heeft geleid tot vragen van de PVV-fractie aan het College van de Provincie Groningen.

De PVV-fractie heeft vernomen dat de ingang via het Waterpoortje in het centrum van Delfzijl niet geschikt is voor bezoekers in een rolstoel, met een rollator of voor gezinnen met een kinderwagen. Dit dwingt deze groepen tot een aanzienlijke omweg om het evenement te kunnen bijwonen. Dit probleem, dat ook tijdens eerdere edities van DelfSail en de Pinksterfeesten aanwezig was, wordt door de PVV-fractie als onacceptabel beschouwd.

DelfSail is een internationaal gerenommeerd evenement dat niet alleen een viering van de maritieme geschiedenis is, maar ook een gelegenheid biedt voor gemeenschappen om samen te komen en te genieten. Het is van cruciaal belang dat alle bezoekers, ongeacht hun fysieke capaciteiten, gelijke toegang hebben tot deze unieke ervaring.

Het College van de Provincie Groningen wordt aangemoedigd om deze kwestie serieus te nemen en passende maatregelen te treffen om de toegankelijkheid van DelfSail voor iedereen te waarborgen.
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play