menu Home chevron_right
Eemsdelta

Tropische editie Fivelstadtocht

Marcel Voorthuijsen | 11 september 2023

De uitverkochte 9e editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht afgelopen zaterdag was een groot succes. Ondanks de uitverkochte versie was het opkomstpercentage lager dan andere jaren maar die werd hoofdzakelijk veroorzaakt doordat er sprake was van de warmste omstandigheden ooit sinds de start van de Fivelstadtocht in 2014. De wandelaars werden getrakteerd op zeer aangename wandelomstandigheden met oplopende temperaturen vooral ruim na het middaguur.

Er waren indrukwekkende routes en bezienswaardigheden die door Leescafé Doemkes(Bakker Bos vh van der Leest) en restaurant Basiliek – gebouw van de voormalige Rooms Katholieke kerk – zich verder ontwikkelde in oostelijke richting. De doorkomst in het splinternieuwe schoolgebouw van de Eemsdelta Campus werd ook met veel enthousiasme begroet door alle deelnemers.

Al slingerend door het oude landschap werden – afhankelijk van de te lopen afstand – de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bewonderd: door het groene hart van Delfzijl, Amsweer, Meedhuizen, Tjuchem en Steendam.

Met voor de deelnemers op alle afstanden uitstekende faciliteiten in combinatie met de vele onverwachte wendingen in het wandelgebied gekoppeld aan haar eeuwenoude geschiedenis zorgden voor vele positieve reacties en vermoeid maar voldaan bereikten de warme wandelaars hun finish bij de Franse School waar de verkoeling stond te wachten.

Ook het feit dat het wandelevenement altijd op de zaterdag van het Open Landelijk Monumentenweekend plaatsvindt accentueert het specifieke karakter van deze bijzondere wandeltocht vanuit Appingedam. In 2024 wordt de Fivelstadtocht gehouden op zaterdag 7 September en gezien de reacties van alle deelnemers heeft het bestuur van de Fivelstadtocht besloten om het maximaal aantal deelnemers te verhogen tot 900 voor deze zuidelijk uit te zetten routes van de 5-10-15 en 25 kilometer.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play