menu Home chevron_right
Gemeente Eemsdelta

Tweede editie Damster City Swim

Marcel Voorthuijsen | 5 januari 2023

Op 17 juni 2023 zal de tweede editie plaatsvinden van de Damster City Swim, nieuw op het programma zijn KIDS SWIM, ESTAFETTE en een wedstrijd over 3 km. Daarnaast zal natuurlijk de recreatieve zwemtocht van 2,8 km op het programma staan. Na de succesvolle eerste editie in juni 2022 waaraan bijna 200 deelnemers meededen hebben wij een aantal onderdelen toegevoegd aan het programma voor 2023; verteld voorzitter Martijn Meier. Als organisatie willen wij het evenement toegankelijk maken voor een grotere doelgroep, het toevoegen van de kids swim en estafette zijn voor ons een logische stap in de uitbreiding van het evenement.

Kinderen tussen de 8 en 16 jaar die in het bezit zijn van diploma’s A en B mogen meedoen aan de kids swim. De kinderen zwemmen afstanden van 250 of 500 meter afhankelijk van de leeftijd.
De estafettetocht betreft dezelfde ronde als de recreatieve tocht maar dient per team van 3 personen te worden afgelegd, de te zwemmen afstand per persoon is +/- 950 meter. Evenals afgelopen editie is de organisatie voornemens om (gratis) trainingen aan te gaan bieden door SwimTech4You en Azuro.

Daarnaast zijn wij in gesprek met Azuro en de KNZB om een officiële openwater wedstrijd te organiseren; verteld Ingmar Slagter. Deze wedstrijd zal meetellen voor de Nederlandse openwater
zwemcompetitie, hierdoor dien je aan veel voorwaarden te moeten voldoen. Tezamen met Azuro bekijken wij of dit voor deze editie haalbaar is. De inschrijving voor de estafette en recreatieve tocht start op 1 februari via damstercityswim.nl. Voor de wedstrijd en kids swim zal de inschrijving later worden geopend.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play