menu Home chevron_right
Eemsdelta

Uitreiking certificaten voor vrijwilligers binnen en buiten het AZC

Marcel Voorthuijsen | 1 november 2023

Dit jaar is er vanuit het taal- en participatieproject #Meedoen succesvol bemiddeld: tientallen bewoners van het AZC Delfzijl werden ingezet als vrijwilliger bij verschillende vrijwilligersorganisaties. Vrijwilligerswerk blijkt namelijk niet alleen een effectieve manier om de Nederlandse taal en cultuur te leren kennen, maar biedt tevens een zinvolle dag invulling en de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Ter ere van dit succes organiseerde #Meedoen een gezellige High Tea. Als blijk van waardering voor hun inzet werden er certificaten overhandigd door Wethouder Jan Menninga. Ook de mensen die zelf werkzaamheden verrichten op de AZC locatie zelf werden bedankt en ontvingen een certificaat.  Deze bewoners houden onder meer het terrein en de wasruimte schoon of werken als tolk.

Tijdens de high tea waren ook diverse vrijwilligersorganisaties zelf aanwezig. Hoewel taalbarrières soms een uitdaging vormen, benadrukten ze dat de positieve bijdrage en samenwerking opwegen tegen de hindernissen. Inmiddels zijn vluchtelingen actief betrokken bij verschillende organisaties, waaronder verzorgingstehuizen, hergebruikwinkels, musea en groenprojecten in de buurt. Dit toont de diversiteit van talent en de waardevolle bijdrage van deze mensen.

De High Tea fungeerde niet alleen als een viering van de geweldige inzet van de vrijwilligers, maar ook als een bedankje aan de organisaties die deze prachtige ervaringen mogelijk maken. De bijeenkomst benadrukte de kracht van samenwerking en inclusie in onze gemeente.

Deze ontmoetingsbijeenkomst heeft laten zien dat verbinding en samenwerking de sleutel zijn tot een inclusieve samenleving, COA en Cadanz Welzijn  kijken uit naar nog meer mooie initiatieven en succesverhalen in de toekomst.

Project #Meedoen is een succesvol samenwerking tussen het AZC Delfzijl en Cadanz Welzijn. Organisaties en verenigingen die overwegen om asielzoekers een plek te bieden voor vrijwilligerswerk, taalstages of werkervaringsplekken, worden uitgenodigd om contact op te nemen met Peronne Burggraaf van Cadanz Welzijn, dat kan via telefoonnummer 0596-745074 of via e-mail p.burggraaf@cadanzwelzijn.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play