menu Home chevron_right
Eemsdelta

Vader loopt De 4 Mijl van Groningen en haalt 16.000 euro op

Marcel Voorthuijsen | 9 oktober 2023

Bas Ottens Seggers, een toegewijde vader uit Garsthuizen, heeft op 8 oktober een indrukwekkende prestatie geleverd door de 2023 editie van De 4 Mijl van Groningen te voltooien in slechts 43 minuten en 43 seconden. Maar deze prestatie was meer dan alleen een sportieve overwinning. Bas liep met zijn inzamelingsactie genaamd “Stappen voor Flappen” om geld in te zamelen voor de Stichting Kind Beter, die zich inzet voor medisch onderzoek naar genetische afwijkingen, in het bijzonder het FoxP1-gen.

De motivatie achter Bas zijn inspanningen ligt dicht bij huis. Zijn zoon, Dorian, is gediagnosticeerd met een zeldzame genetische mutatie aan het FoxP1-gen, wat heeft geleid tot talloze uitdagingen voor het gezin. Bas Ottens Seggers was vastbesloten om iets te doen om het leven van zijn zoon en anderen die met vergelijkbare aandoeningen te maken hebben, te verbeteren.

Aan het begin van de dag stond de teller op €15.411, maar dankzij de gulle steun van vrienden, familie en gemeenschapsleden, is het totaalbedrag blijven groeien. Op het moment van schrijven heeft Bas Ottens Seggers een indrukwekkende €16.035 opgehaald voor de Stichting Kind Beter en de teller loopt nog door. Dit geld zal worden gebruikt om belangrijk medisch onderzoek te financieren dat het begrip van genetische afwijkingen en mogelijke behandelingen zal vergroten.

Bas Ottens Seggers uitte zijn dankbaarheid en waardering voor iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van zijn inzamelingsactie “Stappen voor Flappen”. Hij benadrukte het belang van het onderzoek naar genetische afwijkingen en het positieve verschil dat het kan maken in het leven van kinderen zoals Dorian.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play