menu Home chevron_right
Sport

Vallen dit weekend de beslissingen voor onze Eemsdelta voetbalteams?

Dirk van Nieuwpoort | 19 mei 2023

Nog twee rondes te gaan in de amateur voetbalcompetitie. In de derde en vierde klasse kunnen er zaterdag een aantal beslissingen vallen maar het kan ook zomaar worden doorgeschoven naar zaterdag27 mei, dat is de laatste competitiedag waarop de definitieve beslissingen vallen.

In de Derde klasse C staat de Eemsdelta derby op het programma. SC Loppersum komt naar Delfzijl. NEC Delfzijl is de tegenstander op hetSPortpark Centrum aan de Burg. Boeremalaan. De belangen zijn groot. Het gaat om plek acht op de ranglijst. Deze wordt nu bezet door SC Loppersum met 30 punten uit 24 wedstrijden. NEC Delfzijl staat negende met 27 punten uit 24 wedstrijden. Wat is het belang? Plek acht betekent handhaving in de derde klasse. Plek negen betekent nacompetitie om degradatie. NEC Delfzijl moet winnen om voor handhaving te zorgen. SC Loppersum moet in ieder geval gelijk spelen om de veilige achtste plek vast te houden en zodoende een extra seizoen in de derde klasse vast te houden.

Ook in de vierde klasse C meer dan voldoende spanning. Holwierde gaat naar Hoogezand en moet daar winnen van HS 88 om zicht op het kampioenschap te houden. Een week later komt Amicitia VMC naar Sportpark Katmis in Holwierde en kan het kampioenschap op basis van het doelsaldo behaald worden.
Poolster gaat naar Uithuizermeeden. De Spijksters zijn ook nog niet helemaal veilig. En driepunter is dan ook bijzonder welkom voor de mannen van Jeroen de Groot.

DVC Appingedam is in de race voor de tweede periode. Zaterdag ontvangen ze Corenos. DVC moet winnen om in de race voor de tweede periode te blijven. Corenos moet winnen om nacompetitie te ontlopen. De verwachting is een boeiend duel.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play