menu Home chevron_right
Eemsdelta

Van papier tot ping

Marcel Voorthuijsen | 30 januari 2023

Museum Stad Appingedam organiseert een tentoonstelling over communicatie door de jaren heen: van papier tot ping! De historie van de berichtgeving gaat heel ver terug: al voordat schrift werd gebruikt.

Zo zetten de oude Romeinen al postduiven in om berichten over te brengen en ook koeriers. In Appingedam was er eeuwenlang een stadsomroeper die de bevolking op de hoogte bracht van het nieuws. De grote messing hoorn van de vroegere stadsomroeper is één van de pronkstukken in het museum. Later gebruikte de stadsomroeper een bel, zoals te zien is aan het bronzen beeld van kunstenaar Lucas Klein in het centrum van Appingedam.

Voor deze tentoonstelling is het museum nog op zoek naar bijzondere voorwerpen en verhalen die te maken hebben met berichtgeving in en rond Appingedam: bijvoorbeeld van het postkantoor in de Koningstraat, bijzondere oude telefoons, een oude telefoonlijst van Appingedam en een postcodeboek, bijzondere poststukken, een oud gehoorapparaat, kortom: dingen die vroeger heel gewoon waren maar nu steeds zeldzamer worden. Mocht u zoiets willen uitlenen voor de tentoonstelling, dan kunt u bellen met 0596-680168 of een mail met foto sturen naar info@museumstadappingedam.nl? De tentoonstelling zal te zien zijn vanaf 25 februari tot en met 25 juni.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Sentimental Journey
    09:00 - 10:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play