menu Home chevron_right
Eemsdelta

Vier avonden hardlopen tijdens Hardloop4Daagse

Marcel Voorthuijsen | 10 april 2023

Van 8 tot en met 11 mei wordt de derde Hardloop4Daagse gehouden in Delfzijl. De organiserende AV Fivelstreek uit Delfzijl richt zich op hardlopers uit de gehele provincie.

“De eerste twee edities waren voor ons om te kijken of het evenement aanslaat,” vertelt Margriet van Angelen. “Al snel werd duidelijk dat het bij de deelnemers goed in de smaak viel. We richten ons op deelnemers uit de gehele provincie Groningen.”

“Het mooiste aan de Hardloop4Daagse is dat je niet verplicht bent om vier avonden te hardlopen,” vult Ida Raske aan. “Kan je een avond niet? Geen probleem. Het gaat om je eigen uitdaging. iedere avond is er, net als bij de Wandelvierdaagse, een andere route. Het zijn voor elke hardloper behapbare afstanden. Een ronde is 2,5 km. Het aantal rondes op een avond bepaal je zelf. We beginnen om 18.30 uur en stoppen om 20.00 uur. Elke ronde kom je langs het Sportpark Centrum, waar ook een verzorgingspost is. De laatste avond krijgt elke deelnemer een oorkonde met het aantal gelopen kilometers.”

“Het gaat niet alleen om de prestatie,” aldus Lisanne Benes. “Het plezier is minstens zo belangrijk. We zagen de voorgaande edities dat mensen bijna nooit alleen lopen. Vanzelf ontstaan groepjes die hetzelfde tempo hebben. De verleiding om dan toch nog een extra rondje te lopen is daardoor groot. Tijdens de avonden is muziek en op de laatste avond speelt Kleintje Mina. Dat zorgt altijd voor een heel mooi sfeertje. We sluiten de laatste avond af met een gezonde snack.”

Inschrijven voor de Hardloop4Daagse kan via de website www.avfivelstreek.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play