menu Home chevron_right
Eemsdelta

Vierdaagse in Delfzijl voor 73e keer van start

Marcel Voorthuijsen | 13 juni 2023

Maandag is voor de 73e keer in Delfzijl de Avondvierdaagse van start gegaan. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van WSV Spirit.

Net als voorgaande jaren kunnen er afstanden gelopen worden van 5, 10 en 15 kilometer per avond. Ook is het mogelijk om één avond mee te lopen.

Secretaris en penningmeester Joke Bos heeft tijdens een interview in het programma Lunchradio van Omroep Eemsdelta gezegd dat het ieder jaar weer een uitdaging is om het te organiseren. ‘Je loopt ieder jaar tegen wel iets aan en we moeten op alle scenario’s voorbereid zijn’.

De leeftijd van de oudste deelnemer weet Bos niet, omdat men bij inschrijving geen geboortedatum hoeft op te geven. Wel laat zij weten dat één deelnemer voor de 61e keer van start is gegaan. Mochten de deelnemers geblesseerd raken, dan kunnen ze volgens Bos weer rekenen op de deskundige begeleiding van de EHBO vereniging.

Op de laatste avond zal de intocht, vanuit het Borgshof, begeleid worden door de muziekverenigingen DHO uit Delfzijl en Muziekvereniging Prins Hendrik uit Scheemda

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play