menu Home chevron_right
Eemsdelta

Voedselbank houdt inzamelingsactie

Marcel Voorthuijsen | 9 november 2023

De Voedselbank Eemsdelta houdt op vrijdag 8 en zaterdag 9 december weer een grote inzamelingsactie. De voorbereidingen hiertoe zijn inmiddels gestart. Alle supermarkten in de gemeente Eemsdelta hebben hun medewerking toegezegd.

Ze houden deze actie omdat onze voorraden in het magazijn zijn afgenomen. Dit wordt mede veroorzaakt doordat ze steeds minder producten ontvangen van de supermarkten. Ook de supermarkten zetten acties in om voedselverspilling tegen te gaan.

Wekelijks verstrekken we zo’n 150 gratis voedselpakketten. Dit betekent dat per week ongeveer 3.000 – 3.500 producten ons magazijn aan de Waddenweg in Delfzijl verlaten.

Om onze broodnodige voorraden aan te vullen hebben we voor deze inzamelingsactie ongeveer 200 vrijwilligers nodig. Hiervoor kunnen we alle hulp gebruiken.
De oproep: De Voedselbank zoekt vrijwilligers die zich minimaal 2 uur beschikbaar willen stellen voor deze inzamelingsactie. Per supermarkt worden minimaal twee vrijwilligers -in blokken van twee uur- ingepland. Eén vrijwilliger voor het uitdelen van een flyer bij de ingang en één vrijwilliger bij het in ontvangst nemen van de producten, na de kassa.

Graag ontvangen ze je aanmelding onder vermelding van je naam, woonplaats, e-mailadres, mobielnummer, tijdvak(ken) en welke dag(en) en in welke supermarkt(en) je ons wilt helpen via e-mail: decemberactie@voedselbankeemsdelta.nl

Ben je niet in de gelegenheid, dan mag je de Voedselbank uiteraard ook financieel steunen. Het bankrekeningnummer is : NL80 RABO 0122 2957 30 o.v.v.: donatie decemberactie.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play