menu Home chevron_right
Agenda Tips

Vogelparadijs Lauwersmeer

Marcel Voorthuijsen | 9 februari 2023

Er zijn zo veel vogels te ontdekken, maar hoe weet je waar je moet beginnen? Camilla Dreef vertelt je alles over de vogels die je dichtbij huis kan zien en ook wat jij kan doen om van jouw tuin of balkon een vogelparadijs te maken. Ook zal ze je wegwijs maken in Nationaal Park Lauwersmeer. Waar het jaarrond spectaculair is om vogels te kijken, dus tijd voor een uitstapje!

Na de lezing is er nog tijd en ruimte om bij Camilla langs te gaan en de vragen te stellen die je altijd al wilde stellen. En je kan zelf aan de slag voor de vogels in je eigen achtertuin. We gaan vogeltaartjes en mezenbollen maken, braakballen pluizen en nestkastjes timmeren. En je kan je eigen vogelpaspoort maken, zodat je goed voorbereid bent voor je uitstapje naar het Lauwersmeer. Wil je meteen even oefenen? Dan staan er buiten telescopen voor je klaar en helpt een vogelaar je alvast op weg.

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet. Daarnaast doet ze ecologisch onderzoek als zelfstandig ecoloog.

Praktische informatie

Datum: 19 februari
Tijd: 14:00 – 16:00
Locatie: De Wolkenfabriek, Suikerlaan 18 in Groningen
Entree: gratis, aanmelden kan via www.np-lauwersmeer.nl/activiteitenkalender
Voor wie: deze middag is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    22:00 - 23:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play