menu Home chevron_right
Geen categorie

Wethouder Meindert Joostens gaat met pensioen

Marcel Voorthuijsen | 10 mei 2023
Foto Jan van Heerde

Wethouder Meindert Joostens van de ChristenUnie heeft aangekondigd per 1 september 2023 met pensioen te willen gaan Hij heeft dan in totaal 47 jaar onafgebroken gewerkt als politieman en als wethouder.

Meindert: ‘In september word ik 66 en stop ik met mijn baan als wethouder. In 1976 startte ik als agent bij de politie in Delfzijl en was 15 jaar belast met alle voorkomende politietaken en als groepschef. Daarna was ik woordvoerder, coördinator integraal veiligheidsbeleid en ondersteuner organisatieresultaat voor het korps Regiopolitie Groningen. Na totaal 30 jaar politie zwaaide ik in Groningen af als hoofdinspecteur om in 2006 wethouder in Delfzijl te worden. Ik maakte deel uit van vijf colleges van B&W, vier in Delfzijl en vanaf 1 januari 2021 van de eerste van Eemsdelta. Daarmee ben ik nu 17 jaar wethouder.

Het wethouderschap is een veeleisende baan. Nu stoppen geeft Anita en mij meer tijd voor onze 3 zonen, hun partners en onze 8 kleinkinderen. Daarnaast zijn er nog andere dingen die mijn interesse hebben en waarvoor vaak geen tijd is. Ik heb ook het gevoel dat de cirkel van mijn werkzame leven nu rond is. In september zitten we ongeveer in het midden van deze collegeperiode en samen met mijn politiejaren werk ik dan onafgebroken 47 jaar.

Ik bewaar heel goede herinneringen aan mijn werkkringen. Ik kijk terug op prachtige jaren bij de politie en heb met passie bijgedragen aan het zorgen voor veiligheid. Ook als wethouder had / heb ik een heel goede tijd. Je hebt direct invloed op het beleid en op die manier kun je veel voor mensen doen. Er is in ‘mijn’ jaren veel in gang gezet en ik heb me met plezier ingezet voor de publieke taak in Delfzijl en Eemsdelta. Ik besef me ook dat het vertrek van een wethouder nooit goed uitkomt. Er lopen allerlei zaken en die zou je graag willen afmaken. Maar voor mij is nu het goede moment om te stoppen’.

Bestuur en fractie zijn Meindert dankbaar voor zijn langjarige inzet voor de publieke taak en voor de ChristenUnie.

In de zomer dient Meindert formeel zijn ontslag in bij de gemeenteraad. Daarna wordt een datum voor het afscheid ingepland.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    19:00 - 20:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play