menu Home chevron_right
Eemsdelta

Wethouder ontmoet winnaars Zilveren Prokkel

Marcel Voorthuijsen | 9 november 2023

Wethouder David de Jong ontmoette Donderdag 9 november de kunstenaars die een Zilveren Prokkel hadden gewonnen. De wethouder feliciteerde namens de gemeente de kunstenaars met het behalen van dit succes.

Prokkel

Stichting Prokkel is een landelijke stichting die jaarlijks een aantal Gouden en Zilveren Prokkels uitreikt. Een Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een beperking. De samenwerkende organisaties De Zijlen, Cosis, ’s Heeren Loo en IVAK hebben met hun project ‘Grenzeloos’ een Zilveren Prokkel gewonnen. Deze prijs ontvingen ze persoonlijk uit handen van demissionair minister Hugo de Jonge.

Diverse kunstwerken

De kunstenaars van de drie organisaties kwamen donderdag speciaal voor deze gelegenheid naar het ASWA-gebouw van stichting Cadanz in Appingedam. Zij lieten daar hun werk aan de wethouder zien. Het werk van de kunstenaars is divers: van schilderkunst tot gedichten, van druktechnieken tot kunst op kussens, van striptekenen tot ruimtelijke vormen van klei.

Project Grenzeloos

Het doel van het project ‘Grenzeloos’ is het meedoen in de samenleving en het creëren van zichtbaarheid voor de kunst van mensen met een beperking. Omdat aandacht voor talentontwikkeling op het gebied van kunst en cultuur ook voor hen erg belangrijk is. Tijdens het festival ‘Terug naar het begin’ is hiervoor een podium gerealiseerd in drie kerken.

Inclusievere kunstwereld

Wethouder David de Jong: “Fantastisch dat deze kunstenaars met het project ‘Grenzeloos’ de Zilveren Prokkel hebben gewonnen. Het maakt duidelijk dat de groeiende erkenning en waardering voor het werk van kunstenaars met een beperking bijdraagt aan een inclusievere en een meer diverse kunstwereld.”

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play