menu Home chevron_right
Eemsdelta

Wie doet mee met Culturen met de Buren?

Marcel Voorthuijsen | 20 februari 2023

Huiskamers, tuinen, locaties, zorginstellingen en kroegen vormen op 22 april en 8 juli het decor voor Culturen met de Buren. Gezocht wordt naar gastgevers, mensen die zo’n leuk optreden wel op hun erf of locatie willen hebben.

De artiesten worden aangeleverd door de organisatie van Bie Daip.  Muzikanten, goochelaars, eenakters, verhalenvertellers kunnen tot 15 maart aanmelden via info@biedaip.nl en ook de gastgevers kunnen zich hier tot die datum melden.

Culturen bij de Buren is ontstaan doordat door corona vrijwel het hele culturele- en uitgaansleven op zijn gat lag. Daarmee was ook het ontmoeten met anderen op een laag pitje komen te staan. ‘Zo jammer’, vond de organisatie van het grote Damster evenement Bie Daip. Daarom werd ‘Culturen met de Buren’, op de agenda gezet voor het voorjaar van 2021 en weer van de agenda gehaald vanwege het oplaaiende virus. Vorig jaar ging het dan echt door.

De plaats van handeling was heel bijzonder: bij mensen in de tuin, het terras, de oprit op het dakterras of het balkon. Of bij het verenigingsgebouw of clubhuis. Ondanks dat alle evenementen weer gewoon doorgang kunnen vinden is Culturen bij de Buren gebleven vanwege het succes. De optredens zijn openbaar. De gastgevers zorgen voor de catering.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play