menu Home chevron_right
Eemsdelta

Wintereditie wandelevenement Fivelstadtocht uitverkocht

Marcel Voorthuijsen | 18 december 2022

Geheel volgens de voorspellingen van het bestuur van de Fivelstadtocht organisatie is de tweede wintereditie, die wordt gehouden op zaterdag 28 januari 2023, inmiddels uitverkocht.

In vergelijking met de eerste wintereditie in 2018 is er nu met deze 600 wandelaars in 2023 een toename gerealiseerd van maar liefst twintig procent. De combinatie om cultuur en historisch besef in het Fivelingo gebied ook onder mogelijk winterse omstandigheden wandelend te beleven wordt door de deelnemers gewaardeerd. De voor het eerst te lopen afstand van 10 km was ook de eerste afstand die uitverkocht was waarbij de 15 en 25 km ook al snel volgden. Alleen op de kortste afstand van 5 km – met door de jaren heen gezien maximaal circa 25 deelnemers – is nog een aantal plaatsen beschikbaar. De meeste wandelaars hebben nu gekozen om de 15 km route te lopen hetgeen betekent dat alleen al voor deze afstand er meer dan 250 deelnemers de wierden ten noorden van de N360 zullen gaan verkennen.

Globaal gaat de route van deze wintereditie – afhankelijk van het aantal te lopen kilometers – met  Appingedam als start- en finishplaats door en langs historisch perspectief van de dorpen Krewerd, Oosterwijtwerd, Zeerijp, Eenum en Wirdum.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    19:00 - 20:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play