menu Home chevron_right
Het Hogeland

Workshops Mooi Heem voor nieuwe beplanting op (boeren)erven

Omroep Het Hogeland | 24 maart 2024

Interesse om op het erf met korting nieuwe struiken en bomen te planten? Een groen erf is een oase in het open Noord-Groninger landschap. Vanuit Mooi Heem, het ervenproject van agrarische natuur- en landschapsvereniging Wierde & Dijk, worden in april twee workshops voor erfeigenaren in het buitengebied georganiseerd.

Tijdens de workshops krijgen deelnemers ideeën en praktische handvatten aangereikt om hun erf natuurvriendelijker in te richten. Een workshop bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder een theorieavond, een excursie langs erven en een praktijkdag om te leren aanplanten en snoeien. Vervolgens komt een deskundige langs op het erf voor een advies op maat. Bonus van de workshop is een aantrekkelijke subsidie vanuit het programma Bos en Hout van de provincie Groningen op de aanschaf van beplanting. De workshops worden gehouden in Garsthuizen (9 en 13 april) en Maarhuizen (17 en 20 april). De praktijkdag vindt in het najaar plaats. Aanmelden kan via mooiheem@wierde-en-dijk.nl. Zie ook www.wierde-en-dijk.nl.

Bijschrift foto: Een groen erf is een oase in het open Noord-Groninger landschap (foto: Albert-Erik de Winter)

Het project Mooi Heem is financieel mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Toukomst, de provincie Groningen, Wierde & Dijk en de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play