menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

WW stijgt licht in provincie Groningen

Marcel Voorthuijsen | 20 juli 2023

In juni steeg het aantal WW-uitkeringen licht in de provincie Groningen. Ondanks de lichte toename, daalde afgelopen jaar het aantal mensen met een WW-uitkering. De detailhandel biedt met veel openstaande vacatures voor velen goede kansen op werk.

Lichte toename WW in juni

Eind juni ontvingen 5.252 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,6% van de Groningse beroepsbevolking. In juni nam het aantal WW-uitkeringen in Groningen licht toe met 0,4% (20 uitkeringen). Vanuit de commerciële diensten, groothandel en zorg & welzijn neemt de WW toe. Vanuit uitzendbedrijven is de afname deze maand het grootst. In vergelijking met vorig jaar ligt de WW in Groningen 1,7% lager.

Ook landelijk nam afgelopen maand het aantal WW-uitkeringen toe. Eind juni telde Nederland 152.594 WW-uitkeringen (1,5% van de beroepsbevolking). Dat zijn er 1.715 meer dan in mei (+1,1%). Vorig jaar telde Nederland in juni 160.699 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 8.105 uitkeringen (-5,0%).

Detailhandel biedt kansen voor werkzoekenden

Uit de onlangs bij UWV verschenen publicatie Detailhandel in beeld blijkt dat er goede kansen op werk zijn in de detailhandel. De detailhandel bestaat uit veel meer dan alleen supermarkten en winkels. Ook online winkels – waar het aantal banen sterk groeit – en eigen distributiecentra van winkelketens horen bij deze sector. Vandaar dat er een heel assortiment aan vacatures is. Naast vakkenvullers, verkopers en kassamedewerkers gaat het bijvoorbeeld om managers, magazijnmedewerkers en medewerkers klantenservice. Op dit moment staan in de provincie Groningen 1.100 vacatures open in de detailhandel. Dat is 46% meer ten opzichte van voor de coronapandemie.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play