menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

ZUMMERBÜHNE presenteerde titel derde muziektheatervoorstelling

Dirk van Nieuwpoort | 30 januari 2024

In Eetcafé de Boerderij te Oosterwijtwerd presenteerde ZUMMERBÜHNE haar derde muziektheatervoorstelling. Na het succes van de eerste twee uitverkochte producties (Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023) speelt in de zomer van 2024 een geheel nieuwe voorstelling in Oosterwijtwerd.

Na het Welkomstwoord door Reinout Douma (artistiek leider en componist) en Emil Klok (zakelijk leider) werd de titel bekendgemaakt van deze nieuwe muziektheatervoorstelling.

De titel van de nieuwe voorstelling is De Grote Vloed.

De voorstelling begint in het jaar 1509 en is gebaseerd op de historie rondom de verdronken dorpen. Groningers hebben millennia lang geleefd met de grillen van de zee. Vroeger waren er nog geen dijken en waterkeringen. Het water kwam daarom veel verder landinwaarts. Waar nu de Dollard ligt, bevinden zich twintig dorpen. De inwoners van de dorpen ervaren continu dreiging van de zee en lopen gevaar. Tidde wordt vanuit de stad naar het Ommeland gestuurd om de problemen op te lossen en de dijken te verstevigen maar ……………

Zummerbühne produceert grootschalig, herkenbaar muziektheater op locatie met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio.

Van 14 augustus tot en met 8 september 2024 te zien in Oosterwijtwerd. De kaart verkoop is begonnen. Voor info: www.zummerbuhne.nl/

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    CountryFile
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play